grote kermisexpositie tijdens wiejese diekdaegen

In hoofdzaak gaat om bijna 200 kermisfoto’s vanaf  1890 tot heden. Er zijn echter niet alleen foto’s, maar ook miniaturen van kermisvoertuigen. Ook zijn er enkele miniaturen van kermisattracties te zien, zoals de Cake Walk van Riddering en de luchtschommels van Munsters.

Op de expositie wordt uitvoerig stilgestaan bij de geschiedenis van de familie Gigengack. Er zijn maar liefst drie miniatuur draaimolens te zien, waaronder een bronzen molen. Goed om te weten: op zaterdag 1 september is er naast het kermisterrein een Keltisch Festival en grote rommel- en brocantemarkt, op zondag 2 september zijn er o.a. straatartiesten, oldtimers en een Foodtruckfestival. Op die middag wordt de band met de Gigengacks extra benadrukt, want dan speelt het draaiorgel de “Anton Pieck” op het kerkplein, op de plek waar in 1874 de molen van Gigengack de eerste rondjes draaide.

De expositie is geopend op vrijdag 31 augustus (16.00 – 20.00 uur), zaterdag 1 september (11.00 – 17.00 uur) en op zondag 2 september (13.30 – 17.00 uur). De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.