gezellige drukte bij sallandse bottermarkt

Foto: Cynthia Vos

Mensen in klederdracht demonstreerden met veel plezier de oude boerenambachten. Zo was er te zien hoe er vroeger gewassen werd. ‘’Zo doe ik het nu zelf thuis ook niet meer hoor’’, lachte een vrouw in klederdracht. Haar was demonstratie werd met grote interesse gevolgd door twee zusjes die met hun opa en oma naar de markt gekomen waren. Ook liet een klompenmaker zien hoe je klompen maakt en waren er verschillende kramen waar druk geborduurd, gehaakt en gebreid werd. Ook de versnaperingen als oliebollen en kruudmoes vlogen over de marktkraam. De Bottermarkt is nog tot en met 22 augustus, elke woensdag van 09.00 tot 13.00 uur, te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.