gewoon carolien dankbaar voor salland

Als je (dingen in) het leven als vanzelfsprekend ervaart, daalt je geluk niveau. Zaken als gezondheid, dat er geen oorlog in ons land is, dat er eten en drinken is, dat er zuurstof is, dat er werk is, dat we een eigen mening kunnen uiten, dat er geld is om te betalen wat we moeten betalen, dat we dingen bereiken in ons leven en ook nu weer voor de 67e keer Stoppelhaene hebben gevierd, zijn vaak heel vanzelfsprekend. Een dankbaar gevoel hoort daar niet bij. Dankbaarheid is het beste gevoel dat het wonder terugbrengt in je leven. Dat je leven geeft.

Stoppelhaene is een oogstdankfeest. Dankbaar zijn gaat vooral over zaken die niet vanzelf gaan. Het gaat over zaken waar we behoefte aan hebben. Als deze behoeften vervuld worden, ontstaat het positieve gevoel dankbaar zijn. Alleen echter wel als het opgemerkt wordt. Dat vergt aandacht.

Wij hebben bijzondere feesten en evenementen in Salland. Wat is er bijvoorbeeld veel mogelijk, te zien en te ervaren bijvoorbeeld in de voorbereiding tot, tijdens en zelfs na de Stoppelhaene. Alles kan tijdens Stöppelhaene waardoor je soms niet eens weet waar je moet beginnen. Mensen kunnen kiezen uit vele activiteiten voor zowel jong als oud, actief en passief. Er is voor ieder wat wils. Heel veel artiesten, een beiaard concert, bingo, de boerendag, boerenlunch, braderie, brocante markt ‘vive la France’, culinair outdoor, Fifa en Race game arena, Harvest games, de Kermis, Keukens op wielen, kinderochtend, kinderolympiade, kinderoptocht door de kern van Raalte, Kunst en Hobbymarkt, Oecumenische Stoppelhaeneviering, Oldtimertoertocht, Oogstcorso, Oogstdankmis, Oogstfeest, praalwagentent, Prijsuitreiking optocht en versierde straten, prikkelarme kermis, Pubquiz, Roja winnaars, Sallandse BBQ Challenge, Stoppelhaene concert in de Basiliek van de H. Kruisverheffing, Taartbakwedstrijd, tentoonstelling in de Plaskerk en omgeving, Trekkerslep, Vint-iets markt, Viswedstrijd. Er is beveiliging, EHBO en nog meer mensen die de feesten mogelijk maken. Heel veel commissies, buurten, mensen die betrokken zijn bij de Stoppelhaene. Zich inzetten.

Sallandse feesten zijn bijna altijd perfect. Dingen die niet goed zijn, nog niet helemaal goed lopen, die niet kloppen, daar is moeilijk om dankbaarheid voor te voelen. Dingen hoeven niet te lopen zoals wij dat willen dat ze lopen om toch mooi te zijn. Het leven hoeft niet volgens het boekje geleefd te worden om gewaardeerd te worden. Dankbaar zijn voor zowel fijne als vervelende gebeurtenissen, dankbaar zijn voor alles wat niet perfect is. Hoe meer dankbaarheid in je leven, hoe meer geluk. Wat is er veel om dankbaar voor te zijn. Dank lieve mensen in Salland voor al het moois dat er is.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.