extra controle op alcoholmisbruik tijdens stoppelhaene

Jongeren onder de 18 jaar waarvan het vermoeden bestaat dat zij alcohol drinken, of gedronken hebben, worden meegenomen naar het backstagegedeelte van het oogstfeest. Daar wordt een blaastest afgenomen. Indien de test vaststelt dat de jongere alcohol heeft gedronken, legt de politie een doorverwijzing naar Halt op. Aansluitend worden de ouders geïnformeerd en verzocht hun zoon of dochter op te komen halen. De jongere die gedronken heeft wordt de verdere toegang tot het feestterrein ontzegt.

Burgemeester Dadema: “Met deze actie willen we het alcoholgebruik onder jongeren, en hiermee de risico’s van jong drinken, beperken. Veel jongeren hebben niet door wat de gevolgen van alcohol kunnen zijn, daarom is het goed dat er leeftijdsgrenscontroles worden uitgevoerd.”

Gevolgen alcohol jongeren
Naast gezondheidsschade verstoort alcohol de ontwikkeling van jongeren en dat kan van invloed zijn op het karakter en het gedrag van kinderen. Bij jongeren die regelmatig drinken is de kans op alcoholverslaving op latere leeftijd groter. Halt confronteert de doorverwezen jongeren met hun gedrag en de gevolgen daarvan. Ze proberen jongeren te laten inzien dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gedrag om daarmee problemen in de toekomst voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.