eddy van hijum opent bijzondere expositie tijdens stoppelhaene

Tevens zijn voor het eerst de schitterend geconserveerde 15e eeuwse secco’s, met nieuwe ontdekkingen, en een documentaire waarin het leesbare landschap centraal staat te zien. De kunstkring presenteert hun impressie van dit landschap en ook de klederdrachtengroep en de historische vereniging geven acte de presence. 

Na de officiële opening door gedeputeerde Eddy van Hijum is de Plaskerk vanaf 13.00 uur voor iedereen toegankelijk. De exposities, de secco’s en de documentaire zijn ook te bezoeken op vrijdag 24 augustus van 10.00 tot 19.00 uur, zaterdag 25 augustus van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 26 augustus van 11.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bijzonder project
Om de eeuwenoude en bijzondere secco’s te kunnen behouden is een samenwerking ontstaan tussen de Protestantse gemeente Raalte, Stichting Archivariaat Bentinck – Schoonheten en Landschap Overijssel. Samen met vrijwilligers en onder begeleiding van de IJsselacademie hebben zij verhalen van het landschap van bewoners en oudbewoners van het Boeteler- en Heeterveld opgehaald. Deze staan centraal in de expositie.

Naast de werkzaamheden aan de secco’s is ook de restauratie van de grafsteen van baron Rudolf Floris Carel Bentinck afgerond. De deksteen is inmiddels op het graf op landgoed Schoonheten teruggeplaatst. De conservatie van de secco’s, de restauratie van het graf en het ophalen van de verhalen van het landschap zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel, de gemeente Raalte, de IJsselacademie en vele anderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.