echtpaar van rossum uit nieuw heeten zestig jaar getrouwd

Beide echtelieden zijn geboren en getogen Nieuw Heetenaren en kregen verkering na het Nieuw Heetens feest van 1955. Wim reed met paard en wagen een parcours en Dine moest, staand op die wagen, ringsteken. Ze bakte er helemaal niets van, waarop Wim tegen haar zei: “Det muj venoump nog we goedmaak’n!” Ze wilden niet aan onze correspondent vertellen, wat er die avond moest gebeuren, maar dat het toen wel goed gelukt is, kun je nu na zestig jaar nog aflezen aan hun lachende gezichten. Ringsteken hebben ze zich echter nooit weer aan gewaagd.

In 1958 zijn ze getrouwd, samen met nog twee stellen. Drie gezinsleden van de familie Vree Egberts, twee uit het gezin Van Rossum en een Rohof. Die unieke trouwerij haalde zelfs de krant. Wim was 22 jaar en Dine was 23, zelfs voor die tijd redelijk jong.

Boerderij
Wim was al zelfstandig boer vanaf zijn negentiende op de ouderlijke boerderij en kon de extra hulp goed gebruiken. Heel zijn werkzame leven heeft hij op de Groote Bromhaar, zoals deze mooie plek heet, gewoond en gewerkt. De boerderij was altijd zijn lust en zijn leven.

Dine kwam als dochter van de warme bakker op de boerderij wonen. Vooral in de beginjaren werd daar soms nogal sceptisch op gereageerd: “Als dat maar goed komt!” Maar Dine wist van aanpakken en vroeg opstaan kon ze als geen ander.  Wims moeder leefde nog en heeft tot 1972 bij het jonge gezin in gewoond. Samen bouwden ze aan een mooi boerenbedrijf en aan een rijk gezegend gezin. Wim en Dine kregen vijf kinderen, negen kleinkinderen en ondertussen ook een achterkleinkind.

Opvolger
Op de boerderij kwam in 1990 een neef als opvolger, omdat de eigen kinderen andere interesses hadden. Op deze manier bleef het bedrijf toch mooi in de familie, wat met name door Wim als heel prettig ervaren wordt. Ze wonen al weer jaren naast de boerderij en genieten daar nog elke dag van. De gezondheid van het diamanten echtpaar is redelijk te noemen. Alleen het autorijden gaat niet meer en lopen doen ze allebei met de rollator. Dine laat nog wel even optekenen: As wie het zo hould, dan teek’n ik de veur”, en “Wie hebt mekare nog!

Wim en Dine houden van kaarten, af en toe biljarten, aangeloop van de kinderen, kleinkinderen en de buurt en het wandelen rondom de boerderij. Het feest werd s ‘middags (lees: na de middagslaap) gevierd met familie en vrienden bij café Vree Egberts.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.