dieksiepop wil ouderwets wild fuiven

Hoe dat alles op zondag 5 augustus vorm gaat krijgen, daarover laat hij zich niet uit. Eerdere jaren hield de matengroep die het festival organiseert altijd een paar hooibalen achter de hand. Maar daarbij zal het dit jaar niet blijven, zo waarschuwt Antonie. Ook over de inmiddels traditionele verrassing-act houdt hij zich op de vlakte. “De jaren ervoor was die act telkens goed voor een feestje, die van dit jaar ook. Wacht maar gewoon af!”

Ook wat het programma betreft kiest Dieksiepop dit jaar weer nadrukkelijk voor de roots van het festival: stevige muziek. Hoofdact van het festival is Songs for the Deaf, een Belgische tributeband die zich richt op het werk van Queens of the Stone Age. Daarnaast zijn er optredens van Dirk (stevige rock), Razorblade Messiah (metal), Melonhead (alternatieve 90’s rock) en The Damned Few (stevige soulvolle bluesrock). Mr. Rockafeller zorgt voor de verdere muzikale invulling van de dag. Rock, dance, hiphop, alles is mogelijk. “Met Songs for the Deaf en Dirk bieden we twee Belgische bands”, vertelt Antonie.

“We hebben echt nadrukkelijk over de grenzen gekeken. Er zijn in Nederland ook wel leuke bands, daar niet van, maar niet wat wij zochten. België is momenteel het Walhalla voor rock’n roll. Voor de afsluiter zochten we een band die muziek speelt die iedereen kent. Queens of the Stone Age staat weer flink in de belangstelling. Dat is lekkere stevige muziek waarop iedereen uit z’n dak kan gaan. Dirk is een te gekke band die in België flink in opkomst is. Het is Weezer (Amerikaanse band die zonnige pop mengt met stevig rockende gitaarmuren), maar dan harder! En we zijn trouwens ook heel blij dat Mr. Rockafeller, onze DJ, weer terug is.”

Contrasten
Feit is dat het een editie wordt van contrasten. Tegenover het ouderwets rauwdouwerige sfeertje, staat namelijk ook een wat meer volwassen aanpak. Antonie kondigt in elk geval aan dat het terrein veel mooier zal worden aangekleed. “We nemen het flink onder handen. We zijn ook weer van plan om iets moois en aparts van de entree te maken. Voor het publiek, maar ook voor onszelf. Zo blijf je scherp.” En ook qua keuken pakt Dieksiepop uit. “Jan te Wierike van Café de Schoenmaker in Luttenberg heeft van alles bedacht voor ons. Natuurlijk biedt hij ook snacks aan, maar je kunt bij hem op Dieksiepop ook een speciaal menu met hapjes en verschillende wijnen of bieren bestellen. Dieksiepop op de luxe tour? Een beetje misschien. Maar wel tegen een zacht prijsje!”

Dieksiepop heeft inmiddels een eigen publiek opgebouwd. Jongeren uit Haarle, buurtdorpen en wijde omgeving, maar ook Haarlenaren die van Dieksiepop hun eigen bouwvakfeest maken. De bezoekersaantallen variëren van pak ‘em beet vijf- tot zeshonderd. “En dat is prima zo”, benadrukt Antonie. Alleen moet dat rauwe sfeertje wel terug. Het leven is al gereguleerd genoeg. “Zie het maar als een statement. We zijn volwassenen met, figuurlijk gezien, lange wilde haren. Misschien iets dunner dan vroeger, maar ze zijn er nog steeds!”

Het terrein is te vinden aan de Haarlerveldweg 2a. Aanvang is om 16.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Zie verder staging2.dieksiepop.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.