commissaris van koning bezoekt heeten begroot

Het bezoek vindt plaats op 6 september van 19.30 tot 20.30 uur in het Trefpunt. Heetenaren zijn hierbij van harte welkom.

Een burgerbegroting gaat kort door de bocht over ‘als inwoners zelf kiezen waar gemeentelijk geld voor Heeten aan besteed wordt’. Dorp inclusief buitengebied. En dat elk jaar opnieuw, waarbij steeds geldt: iedereen die dat jaar mee wil praten màg meepraten. En meebeslissen.

Een initiatiefgroep is bezig met voorbereidingen, waaronder Daniëlle Besten en Ruud Elders. Daniëlle: “Voordat je kunt starten, moet je elkaar eerst goed in de ogen kijken. Over welke onderwerpen wil je inwoners laten beslissen, hoe zit het met verantwoordelijkheden en wat zijn risico’s? En aan de andere kant moet je ook niet te bang zijn natuurlijk, dan kom je immers niet vooruit.” Ruud vult aan: “We willen in goed overleg met inwoners èn de gemeente uitzoeken op welke manier een burgerbegroting het best bij ons past.”

Op zaterdag 13 oktober wordt er van 15.00 tot 17.00 uur weer een bijeenkomst gehouden. Onderwerpen als:
Hoe gaat het ‘samen beslissen in grote groep à la burgerbegroting’ in de praktijk nou echt? staan centraal. De initiatiefgroep is druk doende om ongeveer 1.500 euro bij elkaar te krijgen om te kunnen proefdraaien. Het beslissen gaat in kleine groepjes en eigenlijk werkt het vrij simpel. Binnen ongeveer een uur. Weten hoe het werkt? En meebeslissen? Schuif aan en neem vooral  vrienden, buren en kennissen uit Heeten mee.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.