burgemeester dadema op bezoek bij honderdjarige in heino

Mevrouw Sierksma-Tjepkema werd op 29 augustus 1918 geboren in het Friese Harlingen. Ze was de oudste van de drie kinderen in het gezin. Haar vader was leraar. Door het werk verhuisde ze naar Groningen. Ze heeft een opleiding voor lerares ‘koken’ gedaan en gewerkt op een huishoudschool in Winschoten. 

In de oorlog trouwde ze met Fokke Sierksma en verhuisde ze naar Leeuwarden. Bieden waren ze betrokken bij het verzet. In 1946 werd een zoon geboren. In 1951 kregen ze een dochter. Vier jaar later verhuisde het gezin naar Leiden, waar Fokke een baan kreeg bij de universiteit. Later werd hij hoogleraar godsdienstwetenschap. 

Dhr. Sierksma overleed in 1977. Mevoruw Sierksma-Tjepkema bleef in Leiden wonen en begon fanatiek te bridgen. Tien jaar geleden begon het zelfstandig wonen steeds moeilijker te worden. Met hulp van de thuiszorg heeft dat toch nog acht jaar geduurd. Twee jaar geleden verhuisde ze naar ECR Solace in Heino. Ze blijft daarmee dicht bij een aantal familieleden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.