brett terrorismedeskundige

‘Goedenavond’, zei ze vriendelijk. Ik knikte en nam haar snel op. Grijs halflang haar, niet trendy maar stijlvol gekleed. Tegen haar blote enkels, waar piepkleine, haast zwarte adertjes overheen stroomden, kroop een klein hijgend hondje. Het viel me op dat haar ogen in een constante stand van verbazing waren geopereerd. De plastisch chirurg had iets te veel vel samengetrokken. Daarentegen waren de littekentjes nagenoeg onzichtbaar. Een zeven voor de arts.

Ik las verder in mijn krant. Een interview met Edwin Bakker, de bekendste terrorismedeskundige van Nederland. Deze hoogleraar, ooit zelf vijf maanden gevangene van dictator Saddam Hoessein, geeft aan een visie te hebben die je ook graag in de politiek terug zou zien. Zo pleit hij er voor om de rust te bewaren na een aanslag: ‘Dit soort figuren lachen zich helemaal rot om onze overreactie. Het is gewoon te veel eer. Maak van die jongens geen helden met een terroristenstatus.’ En verderop nog een nuchtere uitspraak: ‘We leven in het veiligste Nederland ooit.’

Tevreden met deze haast tegendraadse kijk op de staat van ons land legde ik de krant weg en zag het vlakke land aan me voorbij trekken. ‘Heeft u de krant uit?, vroeg de vrouw. Even overwoog ik haar te wijzen op het lezenswaardige interview. ‘Jazeker, pakt u maar hoor’.
Ze vouwde de krant uit op de stoel naast haar. Het hondje sprong erop en krulde zich behaaglijk op de terrorisme-expert. Dat vond Edwin vast niet erg.

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.