Home / archiefcentraal / brett cs

brett cs

Vandaag dooide het. Schuin tegenover de Albert Heyn To Go nam ik plaats op een betonnen familiebank. Links van me prikte een Aziatische familie in een bakje pasta. Rechts van me ploften twee jonge Spanjaarden in ‘Atletico’ T-shirts neer. Met de ene hand aten ze een hamburger, met de andere scrolden ze behendig door hun smartphones.

Een meisje kwam naar me toe. Ze leek me één van de vele jongelui die rond het CS op straat zwerven. Piercings door neus en lip. ‘Wilt u mijn hond even vasthouden? Hij mag niet naar binnen bij de Albert Heyn.’ Zonder nadenken nam ik de riem over. Het dooide tenslotte. ‘Wel opschieten hoor. Ik moet over vijftien minuten…’ Maar ze was al vertrokken.

Daar zat ik dan. Met een soort Golden Retriever tussen etende toeristen. Het was een aardig beest. Met een leren punk-halsband. Zou prima op de boerderij kunnen wonen. Hij duwde zijn kop tegen mijn been. Blonde haartjes op de donkerblauwe NS-broek. Ik keek op de klok. Een dronken Schot aaide de hond. De bazin leek verdwenen. Slim gedaan Brett. Zou ik de hond maar ergens aan een paaltje binden? Of gewoon meenemen? Over vijf minuten moest ik de trein naar Rotterdam rijden.

Toen stond ze plotseling weer voor me. Met vriend. ‘Dank u wel hoor! Sorry dat het even duurde!’ Samen huppelden ze met de hond richting de IJ-kade. En ik haastte me naar spoor 2a. Helaas zonder hond.

www.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.