bijzondere ochtendwandeling op de holterberg

De ochtendwandeling is de aftrap van ‘De Paarse Loper’. Dit is een week vol activiteiten rond de bloeiende heide. Ieder jaar in augustus kleur de heide namelijk weer paars, maar dit jaar is het, als gevolg van de droge zomer, zoeken naar bloeiende heide. De grond is door de hitte verstikt waardoor veel platen en diersoorten met uitsterven worden bedreigd. 

De gidsen van het natuurmuseum kunnen u er tijdens de wandeling alles over vertellen en laten zien. Maar de Holterberg is ook een plaats voor verhalen én lekker eten. Daarom staat er na afloop van de wandeling een heerlijk ontbijtbuffet bij restaurant ’t Losse Hoes gereed. De kosten voor de wandeling inclusief ontbijt zijn slechts tien euro. Aanmelden kan via 0548-361979 of info@museumholterberg.nl.

De wandeling start vanaf Natuurmuseum Holterberg aan de Holterbergweg 12 in Holten. Kijk voor meer informatie op staging2.museumholterberg.nl