antoon en jo meussen uit raalte 60 jaar getrouwd

Antoon Meussen (1933) is geboren in Wierden, de wieg van echtgenote Jo (1935) stond in Rijssen. In haar jonge jaren werkte Jo af en toe in de slagerij van haar vader en daar heeft Antoon destijds een oogje op haar laten vallen. Het eerste afspraakje bestond uit een bezoekje naar de Stoppelhaene. Het duurde daarna nog een aantal jaren voordat de twee in Raalte gingen wonen.

Antoon volgde de politieschool in Apeldoorn, terwijl Jo in Hengelo voor het vak van verpleegster leerde. Na de politieopleiding werd Antoon in het Brabantse Beek en Donk geplaatst. Jo was alvast vooruit gegaan en ging als verpleegkundige aan de slag op de kraamafdeling van het ziekenhuis in Helmond. Ondertussen had Antoon een huis gevonden in Beek en Donk, waar de twee alvast wilden gaan wonen. Dat is ook de reden dat ze voor de wet getrouwd zijn op 19 juli 1956. De ‘echte’ bruiloft was in januari 1959. Vanaf die dag is Antoon bij haar in het huis gaan wonen en moest Jo stoppen met werken. Zo ging dat nog in die dagen…

In december 1959 werd dochter Elise geboren en in maart 1962 zoon Dick. Na een verzoek voor overplaatsing is het echtpaar in Raalte terechtgekomen. Antoon bij de politie, en Jo (een aantal jaren later) als verpleegkundige op het Franciscushof. Het echtpaar woonde destijds in de Tulpenstraat.

Antoon heeft zich, naast zijn werk, altijd zeer nuttig gemaakt in het verenigingsleven van Raalte. Uiteindelijk kreeg hij hiervoor ook een lintje gekregen. Jo was stilletjes op de achtergrond aanwezig en regelde wat er geregeld moest worden thuis. Een zeer zelfstandige vrouw, een moderne vrouw die ook werkte. Toch heeft ze zich altijd weggecijferd omdat haar man onregelmatige diensten had en zij thuis de boel draaiende hield.

In 1977 verhuisde het gezin naar Dalfsen. Gelukkig kon Jo haar werk op de Hof aanhouden en reed ze dagelijks naar Raalte. Eigenlijk bleef ze alles in Raalte doen. Werken, naar de kapper, boodschappen doen et cetera. Het verlangen om terug te verhuizen naar Raalte bleef. Nadat Antoon met pensioen was gegaan, kocht het echtpaar een stuk grond aan de Weidelaan, waar een huis werd gebouwd. Een huis voor de toekomst, met een slaapkamer en badkamer beneden.

Inmiddels zijn beiden al ruim in de tachtig en wonen ze nog steeds aan de Weidelaan. Met veel aandacht voor elkaar en voor elkaars ouderdomskwaaltjes. Ze redden het nog om samen het huishouden te doen, de boodschappen te doen et cetera. Het echtpaar heeft inmiddels drie kleinkinderen: Daniel, Manon en Loiis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.