zonneschijntocht zoekt deelnemers

“Voorheen zorgden de verpleeg- en verzorgingshuizen daarvoor”, vertellen Annemarie Snijders en Marijke Perik, namens de organisatie. “Op een klein aantal plekken waren al onze deelnemers gecentraliseerd. Nu zitten er veel thuis. En wij kennen ze niet. Daarom is het belangrijk dat we hen via de media bereiken. Zodat ook zij weten dat ze mogelijk kans maken op deelname.” De twee vragen dan ook aan familie en bekenden van ouderen/zieken die mee kunnen met de jaarlijkse tocht om contact op te nemen. “Dan zorgen wij voor de verdere afwikkeling. Het zou echt jammer zijn als thuiswonenden de boot missen.”

Wie ziek is, invalide of eenzaam thuis zit en mee wil met de 62-ste editie van Zonneschijntocht kan zich telefonisch melden bij Annemarie, mob: 06-36439464 of Marijke, mob. 06-51642254. Daarna verzorgen zij verder alle benodigde formaliteiten. Alles wat ze moeten weten van de deelnemer nemen ze op. Dus medische gegevens, dieetwensen, medicijnengebruik en dergelijke. Zodat men onderweg als de rit eenmaal gestart is niet voor verrassingen komt te staan.

Er staan die dag tien rolstoel-taxibussen van TCR klaar. Zo kunnen rolstoelers veilig en comfortabel meedoen aan deze jaarlijkse rit. In totaal 45 particuliere rijders zorgen al naar gelang de omvang van de auto voor plek voor een, twee of drie deelnemers.

De rit door Salland begint om 13.30 uur. De snelheid waarmee gereden wordt, is zeer gematigd, zodat de deelnemers ook fijn kunnen genieten van het uitzicht onderweg. De routes bieden altijd vele bezienswaardigheden. De RAM (Raalter Automobiel en Motorclub) zorgt onderweg voor de regeling van het verkeer. Het is overigens de gelijknamige club waaruit 62 jaar geleden deze rit is opgezet.

Naar verwachting zijn alle taxibusjes en auto’s rond 15.00 uur terug in Raalte. Bij De Leeren Lampe wacht iedereen dan een gezellig onthaal. Hapjes en drankjes worden uitgeserveerd en de Raalter Jongs zorgen voor de muzikale invulling. En die zal vooral bestaan uit bekende Hollandse liedjes uit vervlogen jaren. De Zonneschijntocht wordt mede mogelijk gemaakt door Soroptimisten Salland, Lions Raalte, TCR, Beaphar, Tobi Ellenbroek Elektro, R&M kantoor – designmeubilair en K2 Reclame Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.