wijk voor morgen in olst

Het gaat om een gebied aan de zuidkant van Olst. In het gebied is onder andere aandacht voor: samenleven, het elkaar ontmoeten, circulair bouwen en klimaatadaptatie.

Plan uitwerken
De eerste stap naar deze wijk voor morgen is inmiddels gezet. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat gestart kan worden met de uitwerking van een plan. Voorlopig gaat er nog geen schop in de grond. Eerst worden de kaders in beeld gebracht. Hoe ziet de openbare ruimte eruit? Wat is de verhouding tussen bebouwing en groen? Hoe wordt de wijk voorzien van energie en welke woningen passen daarbij?

Nieuwe kijk op ontwerpen
Dit is een geheel nieuwe kijk op het ontwerpen van een wijk. Daarom is de betrokkenheid van inwoners essentieel. Zij worden tijdens het proces geïnformeerd en betrokken. Met dit project zet de gemeente Olst-Wijhe een belangrijke stap richting de toekomst. Een toekomst waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol krijgt. De komende maanden wordt er gewerkt aan het plan. Het streven is om in het najaar te starten met gesprekken met inwoners en mogelijk geïnteresseerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.