wethouder melenhorst reikt beweegdiploma uit in tijenraan

Onderdelen die tijdens het spelfeest werden uitgevoerd waren onder andere: balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen. Alle kleuters lieten zien dat ze deze onderdelen goed beheersen en haalden daarmee hun Beweegdiploma, onder het toeziend oog van vele trotse ouders op de tribune in de sporthal.

De kleuters die het Beweegdiploma in ontvangst hebben genomen kwamen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn uit Raalte, de Springplank uit Heino, St. Antoniusschool uit Mariënheem, Bernadetteschool uit Heeten en Esmoreit uit Luttenberg.

Beweegdiploma
De kleuters hebben in 20 lessen tijdens hun gymles op school alle onderdelen geoefend met de combinatiefunctionaris. Alle basisvormen van bewegen komen aan de orde in dit Beweegdiploma.

Sportbedrijf Raalte is in de gymlessen van haar combinatiefunctionarissen met dit aanbod gestart, omdat de grootste motorische ontwikkeling bij kinderen plaatsvindt tussen de 2 en 6 jaar. Als kinderen vanaf 2 jaar veel en gevarieerd bewegen, leren zij hun lichaam goed te gebruiken en ontwikkelen zij de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het voor hen in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de beweeglessen kunnen ze overal toepassen, ongeacht of ze gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.