waterschap start met beperkt schutten op de vecht om waterverlies tegen te gaan

Wanneer de sluizen openstaan om recreatievaart door te laten, stroomt er water weg. Zo verliest het waterschap per schutbeurt ongeveer 500.000 liter water. Door minder vaak te schutten, wordt er meer water bespaard en kan het water langer vastgehouden worden in het gebied. De maatregel geldt voor beide vaarrichtingen.

Tijden
De vaste tijden waarop wordt geschut zijn:

Van 9.00 tot 9.30 uur
Van 11.00 tot 11.30 uur
Van 13.00 tot 13.30 uur
Van 15.00 tot 15.30 uur
Van 17.00 tot 17.30 uur

Door de droogte zijn sommige routes voor de pleziervaart in Nederland aangepast en gaan (schut)sluizen minder vaak open. Doordat er te weinig regen valt, moeten de waterschappen op andere manieren zorgen dat er zuinig met het water in sloten, kanalen, weteringen en rivieren wordt omgegaan. Daarom nemen ze maatregelen om het water zo lang mogelijk vast te houden.

Kijk op de website van Vaarweginformatie voor de meest actuele informatie over de vaarroutes. Op staging2.wdodelta.nl/delta is meer informatie te vinden over de bestrijding van de droogte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.