vertrek hiemstra blijft in nevelen gehuld

Hiemstra gooide op de dag dat hij geïnstalleerd zou worden als wethouder van het nieuwe college de handdoek in de ring. Als reden werd een verstoorde werkrelatie met een medewerker van de gemeente gegeven. Ben Nijboer van BurgerBelangen wilde weten of de strubbelingen bekend waren bij het college en wat dat gedaan had om het probleem op te lossen. Het college stelt in de brief dat de burgemeester op 21 mei op de hoogte is gesteld van de problemen op de werkvloer. “Het betreft niet het disfunctioneren van betrokken personen of een inhoudelijk verschil van inzicht”, zo stelt het college. “Sinds bekendwording bij de burgemeester is deze kwestie door de burgemeester bespreekbaar gemaakt met betrokken personen en is getracht om de werkrelatie te herstellen. Dit traject is helaas niet mogelijk gebleken waardoor de verstoorde werkrelatie in stand bleef.”

Nijboer wilde ook weten waarom Hiemstra is vertrokken en niet de betrokken ambtenaar en wanneer de raad en de inwoners meer informatie krijgen. Die vragen beantwoordt het college niet. Ook op aanvullende vragen van het WvS en de Stentor ging de burgemeester niet in. “Gezien het belang van betrokken personen worden vanuit privacyoverwegingen geen nadere mededelingen gedaan over deze kwestie.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.