sw4d kids vieren feest

Foto: Stefan Kemper Fotografie

Achter de schermen wordt er volop gewerkt aan allerlei feestelijke elementen. Het kidsteam is verdubbeld als werkgroep om alles tot in de puntjes voor te bereiden. ‘Op de route, in de tent, op het buitenspeelterrein en op het podium zal het thema ‘FEEST’ op de voorgrond staan’, aldus Gerdine van Meerveld alias Alie Ananas van het Kidsteam.

Bijzondere doorkomsten
Voor de routeontwerpers Peter Schulkes en Toon Geertman is het topsport om de Kidsroutes elk jaar weer te voorzien van vernieuwende en verrassende elementen op de 8km route. Dit jaar gooien ze er nóg een schepje bij bovenop. Een tipje van de sluier: ‘We lopen zoveel mogelijk door bijzondere gebouwen en zijn ontzettend trots dat we door de Heilige Kruisverheffing mogen wandelen en ook Angeli Custodus en het Buurtcentrum ‘De Buut’ van Swaenewoerd heten ons van harte welkom’.

Uitstapje
De feeststemming wordt elke dag iets meer opgebouwd. Maaike Heethaar (bestuurslid SW4D): ‘Op de derde wandeldag hebben we een hele bijzondere verrassing én verandering. We vertrekken per bus naar een feestelijke startlocatie, namelijk De Flierefluiter. Vanaf 12 uur vertrekken de bussen vanaf start-finishterrein. De kinderen krijgen nog even de tijd om lekker te spelen en dan zal het officiële startmoment plaatsvinden in de ‘Veestschuur’. Het idee is van de eigenaar zelf’. Erwin Pronk: ‘Toen ik hoorde dat de kids een feestje te vieren hebben, heb ik meteen Maaike Heethaar gebeld. We waren er binnen een uur uit. Dit plan gaan we uitwerken’. Ook ElboBus uit Heino haakt aan: ‘Hoe fantastisch is het als je dit feestje extra cachet kunt geven door ze te vervoeren in de verschillende themabussen die wij hebben. Daar dragen wij graag een steentje aan bij’, aldus Martyn Besselsen.

Kidsvlogteam 
Vloggen is niet meer weg te denken in deze tijd. En hoe breng je alle festiviteiten goed in beeld, met een eigen SW4D Kids vlogteam. Lars Henning, die al jaren de kidsjournaals verzorgde is op zoek naar 4 jongens en/of meiden die tijdens de week willen vloggen. En dat gaat op een professionele manier. Het vlogteam krijgt namelijk als voorbereiding een heuse vlogworkshop en wordt die week goed begeleid. Ga je 4 dagen deelnemen en wil je kans maken om in het kidsvlogteam te komen, meld je dan aan via info@sw4d.nl

Traktaties
Trouw zoals ze zijn viert Bakkerij Jorink ook dit jaar haar 10de verjaardag bij het kidsteam. Vanaf het eerste jaar trakteren ze op het door de kids bedachte ‘Lekker fit!’ broodje boordevol gezonde en energierijke voedingsstoffen. Ook stelt Kruiper Tweewielers voor de 10de keer een fiets ter beschikking voor de feestelijke verloting op de vrijdag voor een van de kidsvierdaagsewandelaars. Maaike Heethaar: ‘Het kidsprogramma is elk jaar weer iets gegroeid, maar bakkerij Jorink en Kruiper Tweewielers hebben de toon gezet’. Ook DIRK Raalte zorgt weer voor de nodige gezonde versnaperingen onderweg. ‘We zijn als organisatie ontzettend dankbaar dat we wederom op hun steun kunnen rekenen.’

Sport BSO InOranje 
Een feestelijk jaar zorgt ook weer voor nieuwe samenwerkingen. Jurgen Bruggeman, directeur KDV de Rode Bank (waar Sport BSO InOranje onderdeel van is), is met zijn gezin een bekend gezicht tijdens de SW4D. ‘Bij ons is de SW4D een jaarlijkse traditie. Een geweldig sportief feest voor jong en oud. We vinden het heerlijk om lekker buiten bezig te zijn, gezellig met vrienden onder elkaar.’ Toen ik benaderd werd om mee te denken aan deze feestelijke editie gingen alle radertjes draaien’, aldus Bruggeman. Maaike Heethaar: ‘Van het inzetten van een warming-upper, sport- en spelbegeleiding op het buitenterrein tot het inzetten van de zgn. ‘stints’ (elektrische bolderwagens). Dat is toch geweldig’. ‘Er zijn nog meer ideeën, maar dat blijft nog even een verrassing’, glimlacht Bruggeman.

Kortom een herfstvakantieweek die volop in feeststemming gevierd moet worden als het aan het SW4D-kidsteam ligt. De inschrijving is inmiddels geopend. Het kidsprogramma is bedoeld voor kinderen t/m 14 jaar en begeleiders. Dagdeelname is ook mogelijk. Inschrijven en meer informatie: staging2.sw4d.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.