school voor voedselbosbouw van start in overijssel

Een voedselbos is een innovatieve vorm van landgebruik waarin landbouw en natuur weer samenkomen. Het is een rijk en productief ecosysteem dat door mensen is ontworpen, naar het voorbeeld van een natuurlijk bos. Het staat vol bomen, struiken en planten met vruchten, noten, bladeren, scheuten en bloemen die eetbaar zijn. Na aanleg heeft een voedselbos weinig onderhoud nodig om nog heel lang gezond te blijven; de natuur kan erin haar gang gaan.

Het idee voor voedselbossen staat enorm in de belangstelling. Ook in Overijssel lopen steeds meer burgers warm voor het ontwikkelen van een voedselbos: vaak lokaal en samen met anderen. En niet alleen zij: sommige landgoedeigenaren en agrarische ondernemers beginnen zich erin te verdiepen met het oog op een duurzame bedrijfsvoering. Goede praktijkvoorbeelden zijn echter nog schaars, en dat geldt ook voor de kennis die nodig is voor het ontwerp van een succesvol voedselbos. Precies daarom gaat de School voor Voedselbosbouw Overijssel van start.

Informatieavond
De eerste informatieavond is bedoeld voor iedereen met vragen over voedselbossen: Wat zijn het? Welke principes zitten erachter? Welke mogelijkheden zijn er in de praktijk te creëren? Hoe kan ik zelf aan de slag? In een presentatie met veel beeld vertelt Fransjan de Waard over voedselbossen in het algemeen, in Overijssel en in Olst-Wijhe. Als bosbouwer, bestuurslid van Stichting Voedselbosbouw Nederland en voorzitter van Eetbaar Olst-Wijhe, geeft hij uitleg over het komende voedselbos in Olst, en over de cursussen in het programma.

De School voor Voedselbosbouw Overijssel is een project van Stichting Voedselbosbouw Nederland, in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel. Het loopt tot eind 2019 en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.