sallandwonen spreekt berichten over grote winsten tegen

Kool stelde vorige week dinsdag tijdens de Algemene Ledenvergadering van Huurdersvereniging Salland in het Annahuis dat de bewering van de Woonbond onjuist is. Bij de berekening van de Woonbond is een aantal kostenposten om onduidelijke redenen buiten beschouwing gelaten, zo vertelde ze. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om betaalde rente op leningen, kosten van groot onderhoud en de onrendabele top op nieuwbouw. Als al deze posten wel in de berekening worden meegenomen, resteert er over beide jaren een winst van minder dan 4 procent. Doordat de kosten niet ieder jaar gelijk zijn, staat daar tegenover dat in andere jaren juist sprake was van een verlies.

Kool benadrukte dat betaalbaarheid een van de prioriteiten van SallandWonen is. Ze wees daarbij op de gematigde huurverhogingen van de afgelopen paar jaar van gemiddeld niet meer dan de inflatie. Verder benadrukte ze nog eens de enorme opgaven waar corporaties voor staan. SallandWonen gaat in de komende jaren driehonderd nieuwe woningen bouwen en investeert veel geld in het duurzaam maken en het (groot) onderhoud van de woningen. Bovendien moet er op de langere termijn gezorgd worden dat het hele woningbezit gasloos en CO2-neutraal wordt. De aanwezige huurders konden met deze uitleg goed uit de voeten.

Tijdens de vergadering nam de huurdersvereniging afscheid van voorzitter Rinus van Houte. Op voordracht van het bestuur werd secretaris Hans Baelemans unaniem als opvolger van Rinus gekozen. Ook presenteerde het bestuur een nieuw logo voor de vereniging, dat door de vertrekkend voorzitter werd onthuld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.