rick fitcation

Vroeger zou iedereen J voor gek verklaren. Op vakantie moet je je vooral niet te moe maken. Persoonlijk vind ik het vaak al een hele opgave om op mijn slippertjes van het hotel naar het strand te sloffen. Maar tegenwoordig ben ik in de minderheid met mijn luie gedrag. Steeds meer mensen willen fit blijven op vakantie en nemen een fitcation.

Mijn excuses voor het stomme woord, ik heb het niet zelf bedacht. Mensen die een fitcation nemen, willen er wel even uit, maar zetten hun sportieve leven niet op pauze. De hardloopschoenen en yogamatjes gaan dus mee in de koffer. Vaak wordt een fitcation gecombineerd met een culturele vakantie. Dus geen bier drinken aan de Costa del Sol, maar geiten knuffelen in Nepal.

Zelf ben ik dol op geitjes, maar op vakantie lig ik toch echt liever op een ligbedje met een goed boek. Mijn drankje (bier, rosé of cocktail, als er maar alcohol in zit) moet bij voorkeur gebracht worden door iemand van het hotelpersoneel en als ik een zweetsnor begin te krijgen, spring ik even kort in het water voor een frisse duik. Maar veel meer beweging zit er echt niet in.

Even werd ik door de berichten van J aan het wankelen gebracht. Moet ik ook niet een keer een fitcation proberen? Of een keer naar ’the gym’ tijdens de vakantie? Of op zijn minst mijn eigen drankje zelf ophalen? Maar toen ik mijn vrouw voorstelde om een keer weekje cultuur te snuiven op hardloopschoenen, belde ze meteen onze huisarts. Ze dacht dat ik door de hitte bevangen was.

Stiekem ben ik jaloers dat het J wel lukt. Genieten en afzien tegelijk en dat allebei onder de noemer vakantie. Ik neem er mijn petje voor af. En neem ondertussen nog een biertje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.