Home / archiefcentraal / restauratie in plaskerk raalte zijn afgerond

restauratie in plaskerk raalte zijn afgerond

Foto: Thomas Klomp

In april van dit jaar begonnen de restaurateurs van bureau OU-OU met de conservatie van de plafondschilderingen. Daarvoor moest een grote steiger in de kerk worden gebouwd. Al snel bleek dat de oudste secco’s rond 1450 gedateerd konden worden. Dat maakt de schilderingen ruim 550 jaar oud. Op de plafonds werden ook nieuwe delen ontdekt die de al bekende schilderingen nog beter kunnen duiden. Ruim 250 mensen hebben de werkzaamheden van de restaurateurs op de steigers kunnen volgen. De secco’s zijn schoongemaakt en waar nodig ‘vastgezet’ aan het plafond.

 

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.