restauratie in plaskerk raalte zijn afgerond

Foto: Thomas Klomp

In april van dit jaar begonnen de restaurateurs van bureau OU-OU met de conservatie van de plafondschilderingen. Daarvoor moest een grote steiger in de kerk worden gebouwd. Al snel bleek dat de oudste secco’s rond 1450 gedateerd konden worden. Dat maakt de schilderingen ruim 550 jaar oud. Op de plafonds werden ook nieuwe delen ontdekt die de al bekende schilderingen nog beter kunnen duiden. Ruim 250 mensen hebben de werkzaamheden van de restaurateurs op de steigers kunnen volgen. De secco’s zijn schoongemaakt en waar nodig ‘vastgezet’ aan het plafond.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.