Home / archiefcentraal / raalte ondersteunt eigenaren asbestdaken

raalte ondersteunt eigenaren asbestdaken

Asbestdaken vormen een risico voor gezondheid en milieu. Daarom worden asbestdaken waarschijnlijk vanaf 2024 verboden in Nederland.

In de gemeente Raalte is ruim 800.000 m2 aan asbestdaken te verwijderen. Slechts twee gemeenten in Overijssel hebben meer vierkante meter asbestdaken te verwijderen. We staan samen voor een grote maatschappelijke opgave. Daarom heeft de gemeenteraad een bedrag van €600.000 beschikbaar gesteld. Dit is het hoogste bedrag dat een Overijsselse gemeente beschikbaar heeft gemaakt.

Financiële vergoeding
Het saneren van een asbestdak kost ongeveer €12,00 per m2. Wanneer u uw asbestdak laat saneren kunt u achteraf de factuur bij de gemeente Raalte indienen. U ontvangt dan een vergoeding van €1,00 per m2 asbestdak. Het Rijk heeft eenzelfde regeling waarbij u €4,50 per m2 ontvangt. Voor beide vergoedingen geldt: op is op.

Ontzorgen
Daarnaast is de gemeente met bedrijven in gesprek die u kunnen ontzorgen. Zij voeren bijvoorbeeld de projectleiding voor u uit of bieden dak-er-af-dak-er-op dienstverlening. Maar de ondersteuning kan ook verder gaan dan dat. Bijvoorbeeld door: ‘Wat wilt u met uw bedrijf? En welke ontwikkeling en stappen horen daar bij? En tot slot: wat is dan in uw geval de beste invulling van uw erf en het verwijderen van het asbestdak?’ Denk hierbij ook aan overige regelingen van de gemeente op het gebied van de inrichting van erven in het buitengebied en duurzaamheid.

Meer informatie
Ga naar raalte.nl/asbestdaken of kom naar de informatiebijeenkomsten op woensdag 12 september voor ondernemers en organisaties en woensdag 19 september voor particulieren, beide in het HOFtheater. U kunt eventueel ook naar de bijeenkomsten in de gemeente Olst-Wijhe. Die zijn respectievelijk op donderdag 27 september bij Logtenberg op de Boerhaar en donderdag 13 september in het Holstohus in Olst.

Heeft u vragen? Bel met 0572 34 7799 of mail naar asbestdaken@raalte.nl.

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.