Home / archiefcentraal / poll vaste schoolvakanties zijn achterhaald

Alle scholieren in Nederland hebben inmiddels zomervakantie. Dat betekent lange rijen op Schiphol en grote files op de snelwegen in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Op de luchthaven wordt deze zomer een nieuw drukterecord verwacht en vroeger hadden we één zwarte zaterdag. Dat zijn er nu meerdere.

poll vaste schoolvakanties zijn achterhaald

Op sommige scholen wordt geëxperimenteerd met flexibele lesroosters. Leerlingen kunnen dan zelf bepalen hoe hun rooster eruit komt te zien. Sander Dekker, oud-staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, liet tijdens zijn ambtsperiode verschillende scholen experimenteren met het nieuwe onderwijsconcept.

Naast flexibele roosters, is het afschaffen van vaste vakanties misschien ook een oplossing voor het drukteprobleem. Daarnaast hoeven ouders dan geen rekening meer te houden met de vaste schoolvakanties. Maarja, wie gaat er dan lesgeven in de zomerperiode? En hoe gaan roostermakers om met zulke veranderingen?

Wij vragen ons af: Zijn vaste schoolvakanties achterhaald?

[poll id=270]

Uitslag
Vorige week vroegen wij onze lezers of boeren met een mislukte oogst door de droogte

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.