Home / archiefcentraal / pec zwolle maakt er vijf tegen fc dalfsen

pec zwolle maakt er vijf tegen fc dalfsen

Natuurlijk was PEC Zwolle de ploeg die de wedstrijd bepaalde. Met onder andere Bram van Polen, Diederik Boer en Mike van Duinen verschenen enkele ervaren Eredvisiekrachten aan de aftrap. De Blauwvingers lieten de bal snel rond gaan en creëerden volop kansen. Keeper Mark Knol hield de schade echter beperkt, evenals zijn vervanger Thom Scherpenkate in de tweede helft. Treffers kwamen in de eerste helft van Van Duinen en de razendsnelle Jairo Schet.

In de tweede helft traden beide ploegen aan met een volledig nieuw elftal. De krachtsverhoudingen bleven gelijk, waarbij PEC Zwolle het publiek trakteerde op enkele schitterende treffers. De omhaal van de Australiër Denis Genreau was schitterend, evenals het schot van Gustavo Hamer, dat in de kruising belandde. Tussendoor was Terell Ondaan doeltreffend met het hoofd. Zo nu en dan kroop FC Dalfsen uit de schulp via de snelle Roel van Zanten en de balvaste Chiel Huisjes, maar een serieuze kans creëren zat er niet in tegen de Zwollenaren.

Volgende week keert PEC Zwolle terug op Sportpark Gerner. Dan staat voor de ploeg van trainer John van ’t Schip het oefenduel met Excelsior op het programma. Die wedstrijd begint om 14.00 uur en kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Primera, of op de wedstrijddag aan de kassa. Aansluitend speelt Jong PEC Zwolle om 16.00 uur een oefenwedstrijd tegen Jong NEC.

Opstellingen
FC Dalfsen basis: Knol; Huizing, Bos, Klarenbeek, Dalhuisen, Schurer, Wildvank, D. van der Vegt, Pasman, Snel, Kamphuis

FC Dalfsen wissels: Scherpenkate; Holsappel, Laarman, Sloot, Van Ringen, Bijlenga, V. Jansen of Lorekeers, E. van Zanten, Koedijk, Huisjes, R. van Zanten

PEC Zwolle basis: Boer; Van Polen, Da Silva, Koorman, Schet, Thomas, Flemming, Van den Belt, Ehizibue, Van Duinen, Benschop

PEC Zwolle wissels: Van der Hart, Hauptmeijer, Hamer, Ondaan, Israelsson, Ligeon, Genreau, De Bert, Bakker, Lachman, Woudstra, Reijnders

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.