omwonenden flierefluiter willen handhaving beleid

“Dit maakt ons rechteloos en laat ons achter met grote financiële schade die te wijten is aan de handelswijze van de gemeente Raalte inzake de Flierefluiter”, zo wordt in de brief gesteld.

De omwonenden hebben al jaren lang bezwaren tegen de manier waarop de Flierefluiter opereert. In de brief aan de gemeenteraad benoemen ze enkele voorbeelden. Zo staan een speeltoestel, het doolhof en uitkijktorens buiten het toegestane bouwblok; staat er een niet toegestaan glampinghuisje op het campingterrein; was er in juni vorig jaar een illegale afvalwaterlozing; worden groenstroken gebruikt voor bebouwing en bestrating; is er een meststortplaats buiten het bouwblok en is er een parkeerplaats in de berm van de Hogebroeksweg.

“Na het vaststellen van het bestemmingsplan de Flierefluiter door de gemeenteraad en het in werking treden van het plan op 2 augustus 2012 moet je als burger er op kunnen vertrouwen dat de gemaakte afspraken hierin worden nageleefd”, zo schrijven de omwonenden. Volgens hen is dat echter niet het geval. Over hun bezwaren is enkele keren overleg geweest met het college, maar dat heeft volgens de omwonenden tot niets geleid. “Inhoudelijk worden onze bezwaren door het College niet ontkend, maar wel is er verschil van inzicht en beleving. Dit willen we nu graag laten controleren door de gemeenteraad.”

Een aantal raadsleden is zaterdag 21 april bij de omwonenden op bezoek geweest om zich te laten informeren over de problemen. Daarbij werd door de raadsleden het voorstel gedaan om een buurtbemiddelaar aan te stellen om zo de verstoorde verhoudingen tussen de Flierefluiter en de omwonenden weer te normaliseren. “We staan positief tegenover deze geste, echter, wij hebben behoefte aan antwoorden op ons verzoek of de gemeenteraad het College van Burgemeester en Wethouders wil controleren op haar beleid met betrekking tot het bestemmingsplan de Flierefluiter.” 

In de brief wordt gesteld dat het uiteindelijke doel ‘een win-winsituatie voor alle betrokken partijen’ moet zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.