nieuwe bibliotheek op kbs de rietkraag

‘De Bibliotheek op school’ is een educatieve aanpak van bibliotheken om het leesplezier van scholieren te vergroten. De plaatselijke bibliotheek zorgt dat in een school een collectie boeken aanwezig is en biedt ondersteuning bij het gebruik ervan.

Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen, gaan ze meer lezen. Ze worden beter in taal en vergroten hun woordenschat. Al met vijftien minuten vrij lezen per dag leest een kind een miljoen woorden per jaar en leert het er 1.000 woorden bij. Door die taalwinst zullen kinderen beter leren en vergroten ze hun kansen om mee te doen in de maatschappij.

De bibliotheek op KBS De Rietkraag zal een onderdeel zijn van de vernieuwde hal die op woensdag 12 september feestelijk geopend zal worden geopend. Met de deelname van KBS De Rietkraag zijn nu 24 van de in totaal 32 scholen in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe aangesloten bij de Bibliotheek op school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.