natuurbericht beleven

Hier zet ik de fiets neer. Langzaam loop ik langs het beekje. De schaduw is mijn grote vriend vanmorgen. Hier heb ik wel eens een ijsvogel gezien. Opletten dus. Gekwetter volop van het vrolijke vogelvolkje. Het water in het beekje stroomt naar het kasteel om het grondwater op peil te houden en zo de houten fundering te beschermen tegen houtrot. Boomwortels dienen als beschoeiing voor de steile oevers en klimop, mossen en varens maken het geheel tot een mooi plaatje.

Ik ben alert op een onverwachte ijsvogel maar zie alleen maar schrijvertjes op het water. Uitgedroogde dennenappels kraken onder mijn voeten en dan ineens plonst er iets in het water naast me. … … … wat was dat nou? Niks te zien maar dan ineens zie ik een slang. Een ringslang van bijna een meter lang. Pfff, waaauw! Nooit eerder gezien. Geweldig! Een ringslang, Rode Lijstsoort en kwetsbaar. Geweldig, dat ik deze in het echt ooit nog eens zou tegen komen.

Hier neem ik de doorsteek naar het gerestaureerde boerderijtje. De zandweg ligt vol witte pluisjes van de populieren. Een groene specht vliegt weg en een buizerd zoekt het ook verderop. Op de zandweg volg ik de sporen van een trekker, een vos en enkele reeën. Reintje en de reeën zijn hier afgeslagen. En gelijk hebben ze. De zandweg is een grote mulle zandbak…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.