mega piraten festijn terug naar nieuwleusen

Foto: Mega Piraten Festijn (Archieffoto)

“Echt serieus, ik kreeg zoveel geluiden vanuit Nieuwleusen te horen van mensen die het jammer vonden dat we niet meer langs kwamen. ‘Je gaat wel daar en daar naartoe, maar ons sla je over, hoe kan dat nou?’. Dat werk. Dat we terug gaan naar Nieuwleusen mag ik echt ‘op veler verzoek’ noemen.“

Op het affiche prijken weer diverse grote namen als Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark en Harten 10. “We hebben een supervet programma”, stelt Eddie. “Veel grote namen. En wat ook leuk is: voor het eerst met Snollebollekes. Als je ziet wat die teweeg brengt op de andere feesten. ‘Van links naar rechts’. En dan volledige tenten die mee doen. Je weet niet wat je ziet. Wat Nieuwleusen betreft, hebben we nog een primeurtje: de jongens van Poar Neem’n verzorgen onder leiding van Wim Salabim ook een paar shows in een tweede tent. Inmiddels reizen zij alweer een jaar met ons mee en het is overal een schot in de roos!”

Het kriebelt alweer een beetje bij Eddie. Het feest begon ooit in Lemelerveld en Nieuwleusen vormde de tweede plaats die het festival aandeed. Van oudsher telt zijn geboortedorp veel liefhebbers van piratenmuziek. En ook veel piraten. Eddie kan het weten, hij zat in zijn jeugd zelf ook regelmatig achter de microfoon bij zenders in de buurt. “Ik ben ermee opgegroeid, ik weet niet anders. Toen ik nog DJ was en in dancings draaide, durfde ik het ook als één van de weinigen aan om Nederlandstalig op te zetten. En dat sloeg telkens enorm aan. Dat heeft er ook wel voor gezorgd dat ik potentie in een piratenfestival zag. Terwijl in die tijd die muziek ogenschijnlijk niet meer leefde. Het werd althans niet meer op de radio gedraaid. Maar de piraten zorgden ervoor dat het bleef leven. Geweldig. Ja, ik ben zelf in mijn jonge jaren ook wel tegen boetes aangelopen, maar ik moet eerlijk zijn, die waren toen lang niet zo hoog als nu.”

Voorverkoop
De voorverkoop via staging2.megapiratenfestijn.nl is inmiddels begonnen. Kaarten à 25 euro (exclusief servicekosten) zijn ook verkrijgbaar bij alle winkels van Primera (onder andere ook in Dedemsvaart en Ommen), Drukkerij Nico de Graaf en Readshop Hilbrink in Nieuwleusen, De Smulbaai in Heino, De Japperij in Staphorst, CD Hal in Ruinen en Foto Tuinman in Hasselt.

Programma
Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, René Schuurmans, Peter Beense, Helemaal Hollands, Lawineboys, George Baker, Lytse Hille, Ancora, Jan Keizer & Anny Schilder, Stef Ekkel, René Karst, Snollebollekes, Otto Lagerfett, John de Bever, Koos Alberts (onder voorbehoud), John West, Lange Frans, Belinda Kinnaer, Corry Konings, Django Wagner, Lesley Williams, Harten 10 en Summerland (dat als MPF-huisband enkele artiesten live begeleidt). Poar Neem’n verzorgt enkele shows in een tweede tent. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis.

Het terrein bij de hoek Westeinde/Dedemsweg gaat open om 18.30 uur. Het programma begint rond 20.00 uur. Om 01.00 uur is het muzikale programma ten einde.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.