landstede groep ontwikkelt handige tools op het gebied van buitenlandse stages

Eukcem staat voor European Knowledge center for Mobility. Het kenniscentrum vormt een platform voor scholen, bedrijven en studenten en ontwikkelde de afgelopen vijf jaar producten en informatie over de manier waarop mobiliteitsprojecten georganiseerd kunnen worden. ‘Het gaat erom dat stages goed voorbereid, uitgevoerd en geëvalueerd worden’, legt adviseur Internationalisering Udo Lut uit. ‘Dat is het belangrijkste doel van Eukcem.’

Flink aantal producten
Drie jaar geleden werd Landstede via het Nederlands Agentschap Erasmus+ betrokken bij Eukcem. ‘De projectaanvrager Wisamar uit Leipzig zocht een partner in Nederland en kwam bij ons terecht omdat wij op het gebied van internationalisering vooruitstrevend zijn en kennis hebben van het beoordelen in het buitenland’, vertelt Udo. Hij heeft in de loop der jaren buitenlandse stages bij Landstede flink op de kaart gezet en veel ervaring, kennis en knowhow op dat gebied. ‘Voor Eukcem hebben we een flink aantal producten ontwikkeld, zoals checklisten, beoordelingslijsten, informatieformulieren en bijvoorbeeld een serie mooie animaties.’

Goede begeleiding
Internationalisering is belangrijk en goede begeleiding daarbij is essentieel. ‘Landstede wil de studenten op een adequate manier voorbereiden, coachen en beoordelen’, vertelt Udo. ‘Het gaat veelal om heel jonge mensen, die in een totaal andere omgeving vaak voor het eerst op zichzelf wonen. Wij stimuleren een buitenlandse stage omdat het ongelofelijk leerzaam op zowel professioneel als persoonlijk gebied is. Bovendien zijn studenten die buitenlandse werkervaring hebben een stuk interessanter voor de arbeidsmarkt. Daarbij is het belangrijk dat je als onderwijsinstelling aan deze jongeren een goede basis en back-up biedt.’

Voor iedereen
Op 31 augustus loopt het Eukcem als gesubsidieerd project af. ‘Nu is het belangrijk dat alles wat we ontwikkeld hebben ook daadwerkelijk gebruikt blijft worden’, zegt Udo. ‘Dat moet lukken. Het vorig jaar nieuw ingevoerde keuzedeel Internationalisering 2 kan veel baat hebben bij het kenniscentrum. Voor onderwijsinstellingen is Eukcem interessant, maar ook voor studenten en voor bedrijven die bijvoorbeeld op zoek zijn naar buitenlandse stagiairs. Het platform is bedoeld voor alle betrokkenen en voor iedereen vrij toegankelijk.’

Voor meer informatie: http://eu-mobility.eu/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.