informatiebijeenkomsten over asbestdaken olst wijhe

Al vanaf 1993 mag asbest niet meer worden gebruikt. Na 30 jaar verweert een asbestdak. Weersinvloeden zoals storm en hagel versnellen dit proces. Er komen dan kleine asbestvezels vrij in de buitenlucht. Deze kunnen bij een bepaalde mate van blootstelling schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Dat is ook het geval als een asbestplaat beschadigd raakt door een stuk af te breken, te schuren of door brand. Dit brengt risico’s met zich mee. Dit is dan ook dé reden waarom de overheid een asbestdakenverbod instelt per 2024. Het verbod geldt voor alle asbestdaken die zijn blootgesteld aan de buitenlucht.

Eigenaren van woningen zijn zelf verantwoordelijk voor het dak. En dus ook voor het verwijderen van asbestplaten. Een dak kleiner dan 35 m2 mag een particulier zelf verwijderen onder bepaalde voorwaarden. Een groter dak mag alleen door gecertificeerde saneerders gedaan worden.  Ook ondernemers en bedrijven moeten hun asbestdak laten verwijderen.

In september worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd rondom het asbestdakenverbod. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er meer verteld over het belang van het vervangen van het dak, hoe dit wordt aanpakt, wie daarbij kan helpen (ondernemers of samenwerkingspartijen), eventuele subsidies en regelingen, duurzame middelen zoals zonnepanelen en mogelijkheden om dakvervanging te betalen.

De Bijeenkomst voor particulieren, is op 13 september om 19.30 uur in het Holstohus in Olst. 
De Bijeenkomst voor ondernemers is op 27 september om 19.30 uur bij zalencentrum Logtenberg in Boerhaar. 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.