hogere geluidswaarden bij belevingsvlucht olst wijhe

In de MER-studie die is gedaan naar Lelystad Airport worden de te verwachten LAmax- waarden genoemd gerelateerd aan verschillende vlieghoogten. De LAmax-waarde is het geluid van één passerend vliegtuig. In de MER wordt bij een vlieghoogte van 1800 meter (6.000 voet) voor een representatieve vlucht een LAmax-waarde van 55 dB(A) genoemd. Representatief houdt in dat het vliegtuig vliegt zoals dat ook zou gaan na de opening van het vliegveld. Tijdens de meting in Welsum werden LAmax-waarden gemeten van 57,5 en 57,2 op een hoogte van 2005 meter. De gemeten waarden zijn daarmee fors hoger dan in de MER. Dit verontrust de gemeente.

Zienswijze naar ministerie
De rapportage van de meting is gestuurd naar de kerngroep van gemeenten waar de gemeente Olst-Wijhe deel van uit maakt. De kerngroep verzamelt alle relevante informatie. Het resultaat van de meting wordt meegenomen in de zienswijze naar het ministerie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.