hoe laat jij je huis achter als je vakantie gaat

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Laten we beginnen bij het eten. Dat gaat verder dan even iets minder kopen bij de wekelijkse boodschappen. Probeer de koelkast en de vriezer leeg te hebben op het moment dat je op vakantie gaat, zodat die een paar weken gewoon helemaal uit kunnen. Bedenk ook dat boodschappen op vakantie geen vakantiekosten zijn, maar gewoon dagelijkse kosten die je thuis ook hebt. Als je dus in de week vooraf hier iets minder en op je vakantieadres net iets meer, dan is je vakantie er heus niet duurder om.

En dan al die apparaten in je huis die vaak op standby staan. De tv, laptops, allerlei apparatuur in de meterkast voor telefonie en internet. Ze verbruiken allemaal stroom, ook als ze een paar weken helemaal niks staan te doen. Stekkers eruit, is het goedkoopst. Dat geldt trouwens ook voor stekkers van opladers en zo, vaak laat je die gewoon in het stopcontact zitten, schijnen ze toch nog iets te verbruiken.

De verwarming, dat is nog wel even afhankelijk van hoe je verwarmt. Een vloerverwarming kun je het best gewoon laten staan zoals ie staat, want later opwarmen is dat duurder. Maar als je met radiatoren werkt kun je het thermostaat best even op 10 graden zetten.

Je kunt natuurlijk ook overal het licht uitzetten, maar om inbrekers op een dwaalspoor te brengen, kun je wel een paar strategische lampen op een timer zetten, zodat er ’s avonds wel iedere keer even licht brandt. En vraag de buren die de planten water geven meteen ook of ze de gordijnen en de zonwering af en toe open en dan weer dicht willen doen. Dan lijkt het erop dat je thuis bent en kun je onbezorgd van je welverdiende vakantie genieten! Dat gaan we met deze wekelijkse tip ook even doen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.