heino maakt zich op voor vierde editie farmstacle run

“Het is inderdaad jammer dat we zelf niet mee kunnen doen”, vertelt Carlinda Fuselier namens de organisatie, desgevraagd. “We roepen elk jaar dat we de run op zaterdag, als we klaar zijn met de voorbereidingen, zelf gaan doen. Maar dat is nog niet iedereen gelukt…”

Het initiatief voor de Farmstacle Run kwam ruim vier jaar geleden nadat een paar (toekomstige) bestuursleden mee hadden gedaan aan een grote obstakelrun. “Waarom zoiets niet in Heino, dachten we”, vertelt Carlinda. “We hebben een clubje bij elkaar gezocht dat ons ermee zouden kunnen helpen en dat leidde tot de oprichting van Stichting Sportevenementen Heino. We kwamen er al snel achter dat als we serieus kilometers wilden maken, we het buitengebied van Heino in moesten. Zo kwamen we uit op het boerenthema. De eerste keer deden zo’n vijfhonderd mensen mee, dit jaar zitten we op 1.500.” Qua deelnamecapaciteit heeft de Farmstacle Run daarmee waarschijnlijk ook wel het maximum bereikt, zo stelt ze. “De funfactor staat voor ons voorop. Het moet gezellig en behapbaar blijven. Je wilt geen wachtrijen in het parcours. Ik denk dat 1.500 ook wel de grens is.”

Hardloophype
Obstakel/survivalruns als de Farmstacle Run zijn mateloos populair. “Het zal deels te maken hebben met de hardloophype van een aantal jaren geleden”, vertelt Carlinda. “De mensen wilden iets anders. Wel een rondje hardlopen, maar ook klimmen, klauteren en springen. Meer werk voor je armen. Je ziet ook dat een sport als bootcamp steeds populairder wordt. Ik denk dat dat alles tezamen tot het huidige succes van obstakelruns heeft geleid.”
Niet alleen volwassenen wacht een zware uitdaging: onder de deelnemers zijn ook driehonderd kinderen. “Daarvoor moesten we de inschrijving zelfs nog sneller sluiten dan voor de volwassenen”, vertelt Carlinda. “Hele klassen die elkaar hebben opgejut om mee te doen. Er geldt wel een minimumleeftijd van 8 jaar en kinderen tussen de 8 en 10 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene meedoen. Dat betekent dat er dus nog zo’n 150 mensen meer meedoen dan de eerder genoemde 1.500.”

Vrijwilligers
Stichting Sportevenementen Heino bestaat uit een zevenkoppig bestuur, een pr-commissie, een bouwcommissie en een bouwgroep van circa veertig personen. Zo’n zes weken van tevoren wordt begonnen met de bouw van de hindernissen. Nieuwe obstakels, maar ook oude succesnummers. Op de dag zelf mag de organisatie nog eens rekenen op de hulp van zo’n 150 vrijwilligers. “We laten de opbrengsten van de Farmstacle Run ten goede komen aan sportieve doelen in Heino”, vertelt Carlinda. “Afgelopen jaar hebben we voor het eerst 3.000 euro verdeeld. Onze vrijwilligers kunnen aangeven welke vereniging zij willen steunen en per vrijwilliger gaat er dan een bedrag naar de vereniging die hij/zij een warm hart toedraagt.”

Kader met raster: Informatie
Start- en finishlocatie Het Boeren Erf is te vinden aan de Statenweg 1-3. Daar wordt een speciaal evenemententerrein ingericht met alle voorzieningen die de deelnemers nodig hebben. Na afloop wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje en muziek. Voor toeschouwers is er een fietsroute zodat zij de deelnemers van de Farmstacle Run op de voet kunnen volgen. Deze is beschikbaar op de website staging2.farmstaclerun.nl en af te halen op het Boeren Erf. Om drukte bij de hindernissen te voorkomen, starten de deelnemers in verschillende groepen. De start van de kidsrun is tussen 10.00 en 11.45 uur, de start voor de 8,5 en 13,5 km is tussen 12.30 en 15.20 uur. Rond 20.00 uur sluit Het Boeren Erf.

Foto: Vincent Harman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.