gemeenten raalte en olst wijhe geven trainingen grip op verwardheid

Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens de training. Zo wordt het herkennen van verschillende relevante psychische stoornissen, maar ook een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en dementie, behandeld. Marieke Schoonderwoerd, projectleider MEE IJsseloevers: “Vaak wordt de oorzaak van verward gedrag direct gelinkt aan een psychische aandoening. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ook een beperking kan tot verward gedrag leiden. We trainen de deelnemers in het begrijpen waarom mensen bepaald gedrag vertonen en hoe je in bepaalde situaties kunt handelen. Ook worden ervaringsdeskundigen ingezet die vanuit eigen ervaring onder andere kunnen vertellen wat aandachtspunten zijn in communicatie en omgang.”

De training Grip op Verwardheid is er voor mensen (wonend of werkend in Raalte of Olst-Wijhe) die in aanraking komen met verwarde personen, zoals naastbetrokkenen, medewerkers toegang en loketmedewerkers van de gemeente, zorgprofessionals, vrijwilligers en inwoners. Er worden in de komende twee jaar acht uitgebreide trainingen van zeven dagdelen gegeven.

Workshops
Niet iedereen heeft behoefte aan een uitgebreide training. Denk bijvoorbeeld aan winkeliers. Voor hen is een workshop geschikt. Zij krijgen met de workshop meer begrip en leren hoe ze moeten handelen. Een workshop duurt twee uur en daarvan zijn acht data gepland. De trainingen en workshops worden gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz en MEE IJsseloevers. De eerste training en workshop starten in september 2018. Kijk voor meer informatie, data, tijdstippen, locaties en aanmelden van alle trainingen en workshops op staging2.gripopverwardheid.nl

Op 17 september van 15.30 tot 17.00 uur staat het startmoment gepland in het gemeentehuis in Wijhe en op 10 september van 15.30 tot 17.00 uur in het gemeentehuis in Raalte. Tijdens deze startmomenten wordt uitleg gegeven over het project Grip op Verwardheid en het belang daarvan. Daarnaast geven MEE IJsseloevers en Impluz een toelichting op de workshop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.