Home / archiefcentraal / geitenhouderij in heeten wil uitbreiden

geitenhouderij in heeten wil uitbreiden

Het feit dat Raalte nu toegezegd heeft medewerking te verlenen aan het verzoek, betekent niet dat die uitbreiding er ook daadwerkelijk komt. Het is aan de geitenhouder zelf om voldoende draagvlak voor de plannen te creëren in de buurt. De geitenhouderij moet bovendien nog een officiële vergunningsaanvraag indienen.

Raalte wil de casus eerst voorleggen aan de GGD. Dit met het oog op de volksgezondheid. Volgens het RIVM hebben mensen die rondom een geitenboerderij wonen een hogere kans op een longontsteking. Daarover bestaat echter nog wel enige onduidelijkheid. Het kabinet heeft inmiddels een vervolgonderzoek toegezegd.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.