Home / archiefcentraal / fietstoerclub heikera organiseert fietstocht door salland en vechtdal

fietstoerclub heikera organiseert fietstocht door salland en vechtdal

De tocht begint bij de Veldhoek aan de Lemelerveldseweg 37 in Heino. De fietsers die honderd kilometer gaan fietsen starten tussen 08.00 en 12.00. De fietsers voor de veertig en zestig kilometer starten tussen 09.00 en 12.00. Om 08.00 starten de fietsers van Heikera. Iedereen kan bij deze groep aansluiten. 

De route van veertig kilometer is voor iedereen te fietsen. Nadat er snel afscheid is genomen van de langere routes gaat het via Lemelerveld en de voet van de Lemelerberg richting Ommen. Vervolgens gaat het richting Dalfsen om na oversteek van de Reggen naar het zuiden af te buigen. Via Giethmen wordt er teruggereden naar de Veldhoek. De route kenmerkt zich met veel fietspaden, rustige wegen en veel afwisseling tussen uitzicht en bebossing. 

De zestig kilometer route is dit jaar naar zeventig kilometer uitgebreid. Na de afsplitsing fietsen zij via de Sallandse Heuvelrug richting Marle. De rust is bij Pannenkoekenhuus Marle, waar een pannenkoek wordt gegeten. Vervolgens gaan ze via Regge richting Lemele en Ommen. Via Dalfsen en Giethmen wordt er ook teruggereden naar de Veldhoek in Heino. 

Voor de liefhebbers biedt de honderd kilometer-route meer dan voldoende fwisseling. Zij gaan via de Sallandse Heuvelrug via Marle naar Den Ham en vervolgens richting Hardenberg. Via Beerze gaat het naar Rheezerveen en Ommen. Via Dalfsen wordt er teruggereden naar Heino.  

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.