festivalweekend zwembad de tippe daverend succes

Het was even billenknijpen voor de Vrienden van De Tippe. Want de ticketverkoop van de Dark Pool Party kwam nogal laat op gang. “Maandag stond de teller op slechts zeven verkochte kaartjes. Dus we moesten nog even opschalen in de communicatie. Woensdag stond de teller op 50 en dat was voldoende om groen licht te geven voor de eerste Dark Pool Party”, vertelt bestuurslid Martijn Jansman enthousiast.

“En gelukkig maar, want het ging de laatste dagen hard met de ticketverkoop. Zelfs op de avond zelf zijn er nog wel 25 kaarten verkocht en dat resulteerde in 117 tieners die zichtbaar genoten van de muziek, zwemmen in het donker met sfeerverlichting en een lekkere snack. Het was leuk om te zien dat er best veel tieners uit Raalte en Zwolle aanwezig waren”, vertelt Jansman. “Een tweede editie volgt volgend jaar zeker.”

Midzomernacht Kamperen
De vrijwilligers van Vrienden van De Tippe en het badpersoneel van Sportbedrijf Raalte konden zaterdag nauwelijks op adem komen of het volgende evenement stond op het programma. Zaterdag werd de ligweide al weer klaargemaakt voor de vijfde editie van het Midzomernacht Kamperen. De 117 stoere tieners werden ingeruild voor 105 stoere basisschool kinderen van groep 5 t/m groep 8. Vanaf 16.30 uur konden ouders de tentjes opzetten en werd er afscheid genomen van hun kroost.

“We hadden weer een mooi programma voor de kinderen klaar, “vertelt bestuurslid Rutger ter Laak. De aanwezige kinderen konden eerst lekker zwemmen op discomuziek en klimmen en klauteren op speeltoestellen in en naast het water. Rond de klok van 18.00 konden de kinderen in groepjes zich melden bij de snackwagen voor een lekker patatje en een kroket of frikadel en een ijsje als toetje.

Kampvuur
In de avonduren werd het kampvuur aangestoken en konden de kinderen heerlijk chillen op strobalen met een zakje chips en ranja. En rond 22.00 uur werd een leuk zoekspel met zaklantaarns gespeeld. Voor de jongere basisschoolkinderen was het best een spannend spel. Daarna volgde voor de kinderen en vrijwilligers een rumoerige korte nacht. Met een paar uur slaap achter de rug ontwaakte Camping De Tippe, waarna er nog heerlijk gezwommen en ontbeten kon worden.

Toen was het de beurt aan ouders om de kinderen weer op te halen en de tenten af te breken. Vele ouders waren complimenteus over de Dark Pool Party en het Midzomernacht Kamperen en opperden om ook een keer een activiteit voor 40-ers te houden. Een nieuwe activiteit op de Tippe is geboren? Één ding wil ik nog wel even kwijt”, vertelt Rutger. “Een compliment moeten we nog wel even maken aan badjuf Inge en badmeester Stef die tijdens het evenement kamperen net als Bram, Sander, Martijn, Owen, Joan Karin en ik hier vrijwillig staan. Geweldig toch.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.