feestweekend lierderholthuis met tropisch tintje

Het feestprogramma begint vrijdag om 12.00 uur met een lunch voor de basisschooljeugd. Van 13.00 tot 15.00 uur mogen ze hutten bouwen. Nieuw dit jaar is dat de kermis al vrijdagavond om 19.00 uur feestelijk wordt geopend met een optocht door het dorp en aansluitend een toespraak van de burgermeester. Dat gebeurde eerder namelijk altijd pas op zaterdag. Om 20.00 uur start de grote quiz. Teams dienen vragen te beantwoorden, maar ook mee te zingen met de formatie Jukebox. Die overigens na de quiz ook de rest van de muzikale invulling van de avond verzorgt. Dat gebeurt met golden oldies, meezingers en aanstekelijke medleys. Verder wordt die avond de mooist versierde straat bekend gemaakt.

Het programma gaat zaterdag om 10.00 uur verder met een ochtendgym en bovendien mogen de kinderen dan weer verder gaan met hun hutten. Om 12.30 uur volgt de dorpslunch en om 13.30 uur begint de jaarlijkse zeskamp. Die dit jaar dus een Expeditie Robinson-editie krijgt. De overlevingsvaardigheden van de deelnemende teams worden onder andere getest met een vuur- en waterproef. Aansluitend wacht de jaarlijkse dorpsbarbecue (met een varken aan het spit). De dag wordt afgesloten met een feestavond met medewerking van de formatie Mood. Deze jonge band, drie muzikanten, een zangeres en een zanger, spelen de hits van nu, dance en rock. Dat in een hoog tempo met veel medleys en mash-ups. De entree bedraagt 10 euro (inclusief een consumptiemunt).

Kermistoer
Zondag vormt Café d’Olde Wettering weer het startpunt voor de jaarlijkse Heikera Kermistoer. Starten aan de 100 km kan tussen 8.00 en 12.00 uur; aan de 60 en 40 km tussen 9.00 en 12.00 uur. Om 9.00 uur begint ook de kerkdienst in de tent en vanaf 11.00 uur kan men daar een potje bingo spelen om diverse prijzen. Vanaf 11.00 uur is het mogelijk om te starten aan Buurmans Brommerrit (zie elders op deze pagina).

Het grootste vuurwerk (letterlijk zelfs) en spektakel wordt voor de zondagmiddag bewaard met de nieuwe spectaculaire wedstrijd ‘Vol gas in de badjas’. Hierbij worden deelnemers geacht zo snel mogelijk op hun versierde fiets over een plank boven een waterbak te fietsen. Wie het snelst de bel aan de overkant laat rinkelen wint, maar ook voor de mooist versierde fiets zijn er leuke prijzen te winnen!

Carbid
In de pauzes staat het Sallands Kampioenschap Carbidschieten 2018 op het programma. Wie heeft het best de verhoudingen tussen water, carbid en wachttijd in de vingers en kan een bal het verst schieten? Opgeven voor beide activiteiten kan nog via opgavekermislhh@gmail.com. Aansluitend volgt een optreden van de Hippe Tunes. Terug naar de tijd van Woodstock, terug naar de blote voeten, de vrije liefde en de lange haren. Dat betekent muziek van de Doobie Brothers, CCR, the Mamas and the Papas, Neil Young, The Kinks en vele anderen. En de band is ook niet vies van een uitstapje naar soul of funk. DJ Pascal sluit vanaf een uurtje of zes het feestweekend met een knallende set af.

Zie verder staging2.feestweekendlierderholthuis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.