d66 dalfsen blij met meer zondagsopening in lemelerveld

“Wij hopen dat deze pilot voor Dalfsen kan leiden tot meer zondagsvrijheid. We zijn in ieder geval blij met deze ruime steun van de andere fracties.” aldus raadslid Ben Schrijver. De supermarkt kan in juli en augustus open van 12:00 tot 18:00 uur. Op deze manier wordt eventuele hinder voor kerkgangers tot een minimum beperkt.
“Er verdwijnt in het toeristenseizoen veel koopkracht naar omliggende gemeenten. In veel kleine omliggende plaatsen doen onze inwoners en de toeristen op zondag hun supermarktboodschappen.

“Wij hopen te bereiken dat de winkeliers in heel Dalfsen dezelfde kansen krijgen als winkeliers in bijvoorbeeld Heino, Ommen en Zwolle waar de openingstijden van supermarkten op zondag al ruimer zijn gesteld.
Met name in het toeristenseizoen verblijven hier veel gasten die nu hun inkopen elders gaan doen. Ook voor de lokale consument die de zondagmiddag wil gebruiken voor zijn wekelijkse boodschappen kan dit voordelen bieden. Als D66 Dalfsen vinden we het van belang dat we de consumenten en daarmee hun koopkracht zoveel mogelijk in onze dorpen houden, zodat het economische fundament van onze dorpscentra wordt versterkt. Winkelend publiek op zondag is ook een impuls voor de horeca ondernemers.

“Het uitgangspunt van ons is dat zowel inwoners als ondernemers prima zelf kunnen bepalen hoe zij hun zondag willen inrichten. Wil je naar de kerk of een rustdag, dan kun je in rust naar de kerk. Vind je het handig om op zondagmiddag boodschappen te doen dan kan dat ook. Vrijheid; prachtig toch!?”
De zondagsopening van de supermarkt in Lemelerveld is een pilot die in het najaar wordt geëvalueerd. De coalitie van GemeenteBelangen en CDA komt dan tevens met een voorstel hoe zij de verkenning van de verruiming van de winkeltijden in de overige kernen van de Gemeente Dalfsen wil vormgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.