cynthia roessink derde maand in de raad

Begin juni was er een excursie naar een windmolenpark en een zonneveld. Er was een redelijke opkomst. Een mix van voor- en tegenstanders van de duurzaamheid plannen in de gemeente. Voor GB waren onze wethouder Marcel Blind, fractie voorzitter Frank Schumacher en ik aanwezig. Het viel op dat er geen andere raadsleden aanwezig waren behalve een steunfractielid van een andere partij. Ik was verbaasd over hoeveel de aanwezigen wisten van duurzaamheid. Bij het windmolenpark werden we toe gesproken onder de kap van een schuur. Dit was interessant maar ik wilde toch dichterbij de windmolen komen. Er werd een geluidstest afgenomen, het viel mij erg mee. Volgens mij ook door de andere aanwezigen. Wel zijn de windmolens enorm groot als je in de buurt komt. Ik werk rondom Utrecht en zie regelmatig windmolens maar niet van zo dichtbij.

We vervolgende onze weg naar Emmeloord. Hectares vol met zonnepanelen op een rij. Indrukwekkend om te zien. Dus weilanden vol zonnepanelen of een windmolen. Wat is dan je voorkeur? Onderweg naar huis aan heb ik veel gesprekken gevoerd met de aanwezigen. NOT IN MY BACKYARD, discussies en verweergesprekken. Toch maakt dit onderwerp wel interactief, voor en tegens worden overwogen.

Ik ben voor windmolens en zonnevelden. Alles went, behalve een vent 😀 grapje Dave (X) maar onze kinderen weten straks niet beter. Ze worden geboren met dat daar in het weiland een windmolen staat. Ik leef misschien nog zo’n 50 jaar en anderen 10/20/30/40 jaar. Ik voel me een egoïst om tegen te zijn. Ik overleef ons klimaatprobleem wel maar onze kinderen en kleinkinderen?

Wist je dat trouwens een windmolen stil gezet kan worden als er slagschaduw is?

Ook kregen we als raad een introductie over de fysieke leefomgeving. Ik wil jullie meenemen in dit onderwerp. Waaruit is dit opgebouwd? Het begint bij een visie, woonvisie, structuurvisie, duurzaamheidsvisie etc. Vandaaruit begint het project, hoe moet het eruit zien? Dan start de procedure, wat is het bestemmingsplan en wat wordt bijvoorbeeld de straatnaam? Uiteindelijk moet dit worden beheerd. Welke toezicht is er nodig? Hoe wordt alles netjes bijgehouden.

Aan de projecttafel werd ik geïnformeerd over de nieuwbouwwijk overmaterhoek. Er werd uitgelegd hoe dit nieuwbouwproject tot stand is gekomen en welke onderdelen hierbij belangrijk zijn. Huur- en koopwoningen tot aan speeltuin en parkeerplaatsen. Wist je dat er 1,8 parkeerplaats per woning wordt berekend? Tenzij er een eigen oprit is.

Aan de beheertafel werd ik geïnformeerd over het onderhoud van de wijken in Olst-Wijhe. In het centrum is het onderhoud op het hoogste niveau en vanaf daar wordt het minder bijgehouden. Ik was benieuwd hoe er straks wordt gekeken naar speelplaatsen, want als de scholen samen gaan, waar spelen mijn kinderen en buurtkinderen dan? Mijn kinderen spelen namelijk op de Matzerschool buiten schooltijden. Terwijl mijn oudste les krijgt op de Peperhof en mijn jongste twee nog niet op een basisschool zitten. Ik kreeg deze vraag nog niet beantwoord. Maar dit is wel iets waar aan gedacht wordt. Er moet genoeg speelgelegenheid zijn in een wijk.

Ontspannen doen we ook. Een barbecue bij de wethouder met de fractie en steunfractieleden. We blikten terug op de campagne en het ontwikkelen van het raadsbreedakkoord. Lidia onze formateur tijdens het proces wil ik hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor haar bijdrage en vooral positieve inbreng in deze fase.

Op 28 juni was er een inspraaksessie In het Holstohuus. Ik had verwacht dat ik veel belanghebbende inwoners uit Olst-Wijhe zou aantreffen om mee te denken aan het raadsakkoord op hoofdlijnen. Helaas was dit niet het geval. Ik sprak weliswaar verenigingen en organisaties maar slechts 1 belangstellende inwoner. Ik vraag me daadwerkelijk af, waar zijn jullie inwoners? Het was dan wel prachtig zomerweer en de daarbij horend zomeravond. Toch had ik input willen verkrijgen van de inwoners. Ik ben immers een door jullie gekozen raadslid, met eigen zetel in de raad gekomen als eerste vrouw van gemeente belangen. Waar wil je dat ik voor sta? Ik roep jullie op om mee te doen, kom naar de informatie- en inspraakavonden. Wij zijn er voor jullie!

Heel veel liefs,
Cynthia Roessink
c.roessink@olst-wijhe.nl  

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.