zondagprogramma kermis boerhaar krijgt stevige impuls

De Kermis Boerhaar vindt voor de derde keer plaats in het centrum van het dorp. Voor Logtenberg Feest- en Sfeerlocatie komt weer een grote tent te staan met een terrasoverkapping. “De eerste twee keren zijn succesvol verlopen”, stelt Herman. “We hadden er van tevoren vertrouwen in dat het goed zou komen op die locatie.”Het programma begint vrijdag om 19.00 uur met de officiële opening van de kermis met medewerking van Amicitia. Om 19.30 uur volgt het Krovo Schuttersfeest, een schiettoernooi. Tegelijkertijd start ook het jaarlijkse touwtrektoernooi. Om 20.30 uur begint een feestavond met medewerking van DJ Joost.

Zaterdag om 9.30 uur gaat het programma verder met de jaarlijkse kinderspelen. Om 12.30 uur begint de Leef Survival. De deelnemers wacht een stevige route van 3 tot 4 kilometer met onderweg een twintigtal hindernissen. “We hebben vorig jaar al flink geïnvesteerd in de capaciteit en het aantal hindernissen onderweg. Toen trokken we nog zo’n 150 deelnemers, maar er is zeker ruimte voor tweehonderd meer. Dit jaar moet dat ook kunnen. Vorig jaar zaten we bijna tegelijk met de Farmstacle Run in Heino. Die vond toen plaats op zondag. Ze zijn dit jaar in een ander weekend gaan zitten. We hopen daarvan te kunnen profiteren. Onze doelgroep gaat niet twee keer in een weekend meedoen aan een survival.”

Pubquiz
Ook de Pubquiz, die om 14.30 uur begint, heeft qua capaciteit een opwaardering gekregen. “Vorig jaar was die quiz een groot succes. We hadden z’n 35 teams. Maar daarmee zat de tent ook vol. Daarom hebben we de indeling van de tent veranderd. Er is nu meer plaats. We verwachten zo’n veertig tot vijftig teams.” Voor opgave zie staging2.kermisboerhaar.nl.
Om 21.00 uur begint een grote feestavond. In de tent treedt Bandje Speciaal op. Deze jonge allround top 40-band profileert zich als een razendsnelle hitmachine. Alle hits van vroeger en nu, van rock tot dance, komen in een hoog tempo, in medleyvorm, voorbij. In Logtenberg is er een feestavond voor de 50-plussers. De entree voor het terrein (één gezamenlijke prijs voor de tent en Logtenberg) bedraagt 10 euro.

Trekkers
Zondag gaat het programma om 10.00 uur verder met de trekkerslep. Die duurt tot een uurtje of vier. “We hebben nu in totaal zo’n zestig tot zeventig deelnemers in de verschillende klassen, maar we verwachten er uiteindelijk zo’n honderd”, vertelt Herman. Tussen 10.30 en 13.00 uur kan men bij de tent starten aan een fietstocht door de omgeving van circa 45 kilometer. De deelnamekosten bedragen 2,50 euro. Om 11.00 uur volgt de jaarlijkse dorpsbrunch met medewerking van gezelligheidskoor Hart en Smart. Tegelijkertijd start ook de Klink Nijland Brommertoertocht. Om 13.00 uur begint de Boerhaarse Fair. De hele middag presenteren verenigingen en bedrijven uit Boerhaar en regio zich aan het publiek in het centrum van het dorp en het aangrenzende sportveldje. De organisatie verwacht dit jaar een grotere fair dan vorig jaar. Om 13.00 uur start ook een kooivoetbaltoernooi voor de jeugd. Vanaf 15.30 uur wordt het feest afgesloten met medewerking van de allround top 40-band Millennium Showband en Ronnie Ruysdael (eerder bekend als zanger van de Sjonnies). “De zondag hopen we zo een stevige impuls te geven”, stelt Herman. “De vrijdag en het zaterdagmiddagprogramma zijn voornamelijk voor de eigen bevolking. Maar met de zaterdagavond en de zondag kijken we nadrukkelijk verder naar buiten!”

De draaimolen is het hele weekend gratis. De kermisattracties zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag en –avond en zondagmiddag en –avond geopend. Zie verder staging2.kermisboerhaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.