tip van energieloket salland waterverbruik zorg vooral dat je het niet vies maakt

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Maar water besparen en minder luxe leven, dat is nog wel een dingetje. Als je badgek bent lever je dat niet zo maar in. En als je het heerlijk vindt langer onder de douche te staan… Gooi het daarom met jezelf op een akkoordje: zorg dat je het water niet chemisch vervuild. Gebruik alleen maar biologische zepen en schuimen. Of gebruik ze helemaal niet! Wist je dat je haar perfect in stijl blijft als je nooit shampoo, maar alleen maar water gebruikt?

Kies ook biologische middelen voor vaat en was. Je geeft dan het water schoon terug aan de aarde.

Je kunt ook minder water gebruiken door de kraan niet helemaal open te draaien. En als je maar iets water nodig hebt, zet de mengkraan dan niet in de ‘warm’-stand, want dan springt de cv-ketel aan.

En de tuin sproeien: doe dat niet! Sproeien heeft een averechts effect: de wortels van je aanplant blijven oppervlakkig en krijgen daardoor al snel waterbehoefte. Sproei je niet, dan zul je soms een gelig plekje in de tuin zien, maar gras en struiken wortelen dan wel dieper en er is altijd wel regen in aantocht.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.