tip van energieloket salland waterverbruik 20

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Het komt een beetje over als over the top. Maar eigenlijk: waarom zou je met het badwater de wc niet doorspoelen? En waarom zou je het koude water dat vóór het warme water de kraan uitkomt niet opvangen om de bloemen mee water te geven? Wist je dat planten ook gek zijn op thee? En dat die pot thee van gisteravond vanmorgen bij het ontbijt ook nog lekker uit de thermoskan komt?

Ja, dat is allemaal wel even wat anders denken, maar bedenk dan meteen dat ons huidige gedrag voortvloeit uit de gedachte dat we overal genoeg van hadden, dat vervuiling en energie geen probleem waren. Dat denken we ons hele leven al, maar dat blijkt een misvatting. Dus dan is het ook best logisch nadat we die misvatting onderkend hebben, een beetje anders om te gaan met onder andere water.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.