tip van energieloket salland in de slaapkamer moet je gewoon onder de dekens kruipen

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Het energieloket heeft verstand van energie, toch maken we hier en uitstapje naar andere adviezen voor de slaapkamer. Ga op tijd naar bed, drink of eet niet kort voordat je naar bed gaat, neem je smartphone niet mee en bewaar tv-kijken voor de woonkamer. Dan heb je al een veel betere basis om lekker te gaan slapen, of om andere dingen te doen waarvoor de slaapkamer ook vaak gebruikt wordt.

Dan toch over de slaapkamer zelf: omdat je onder dekens slaapt, en omdat die uiteindelijk lekker warm zijn, moet je de slaapkamer zelf niet op tempratuur brengen. Sterker nog: het is gezond in frisse lucht te slapen, dus een raam of ventilatiestrook open is heel verstandig. Dat rijmt niet met de verwarming aan.

Daaruit volgt weer dat het fris is op de slaapkamer, wat weer minder aangenaam is aan het begin van gaan slapen. Met hooguit een dunne pyjama aan is het soms even bibberen van omkleedstoel naar onder de dan nog koude dekens. Maar om dat nu op te vangen met een elektrische deken of een straalkacheltje? Wij zeggen: nee, niet doen. Zorg dat je lekker op temperatuur bent als je je bed in duikt, dan zijn die eerste 10 seconden misschien wel wat koud, maar daarna slaap je het beste.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.