tip van energieloket salland eitje koken is een eitje

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Ja, een eitje koken in de waterkoker, waarom hadden we dat niet eerder bedacht …
Eiwit stolt op 75 graden, dat is wel belangrijk te weten. Water kookt bij 100 graden. Als je dus een eitje kookt is het eiwit al 25 graden lang aan het stollen als het water kookt. Daaruit volgt dat je gerust het vuur of de stroom uit kunt zetten na het kookpunt. Want in de vijf tot tien minuten daarna (zeg maar hoe hard je je eitje wil) daalt de temperatuur van het water niet onder de 75 graden.

En wat is er nu zo mooi aan en waterkoker: die springt vanzelf uit als het water kookt. En het water daalt daarna rustig in temperatuur. Daardoor is het helemaal niet erg als je  je eitje er pas na een kwartier of zelfs twintig minuten uithaalt: het levert je met die royale marge altijd een lekker warm eitje op. Met de minste energie gekookt.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.