straatkorenfestival in luttenberg

Het zeventiende straatkorenfestival “Het Musicale Landleven” in Luttenberg belooft weer een grote diversiteit aan koren. Het evenement is inmiddels uit gegroeid tot een niet meer weg te denken activiteit in het dorp. Na in 2002 te zijn gestart met vijf koren is het festival inmiddels uitgegroeid tot een evenement met tien koren. In de loop van de jaren is aan het festival een braderie toegevoegd en zijn er diverse staattheateracts en demonstraties die het festival een compleet geheel maken.
Voorop blijft staan het optreden van de diverse koren op de vijf podia die in het dorp worden gepresenteerd.
In de beginjaren werden de koren aangezocht, maar de laatste jaren melden koren zich spontaan aan en kunnen we een selectie maken.

Het festival is geen shantyfestival met alleen maar zeemanskoren. De organisatie streeft naar een breed palet aan koren. Zo hebben ze dit jaar onder andere enkele popkoren, dit om ook wat meer de jeugd te bereiken met de koormuziek. De popkoren welke hun repertoire ten gehore zullen brengen zijn: popkoor Puur uit Haarle, popkoor Palet uit Luttenberg en popkoor Musing uit Raalte. Naast deze popkoren krijgen toch ook een aantal traditionele festivalkoren de gelegenheid zich te presenteren en het publiek te vermaken. zoals: Mannenkoren “De Stuwzangers” uit Vilsteren, “Die Regghesangers” uit Nijverdal, maar ook smartlappenkoren, “Janboel” uit Gaanderen en “Heerlijk Leed” uit Emmen. Voor het Duitstalige koor Spass Muss Sein uit Nijverdal is het de vuurdoop op festivals.

Natuurlijk wordt het festival weer georganiseerd door “De Stroatkjals” uit Luttenberg.
“De Stroatkjals” hebben inmiddels een kleine wijziging ondergaan. Ze hebben een aantal nieuwe leden en derde accordeonist en een nieuwe dirigente.
Zij zal ook de samenzang aan het eind van het festival dirigeren wanneer de tien koren samen nog een aantal nummers ten gehore zullen brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.