scheepsmodellen harrie kruiper naar gemeentehuis en daarna naar den helder

Het Weekblad voor Salland plaatste enkele weken geleden een interview  met Kruiper. Hij had de twee modellen, een van de kruiser De Zeven Provinciën en een van De Tromp, begin jaren tachtig helemaal zelf gebouwd. Alle onderdelen op maat gemaakt. Het model van De Zeven Provinciën, de grootste, meet bijna twee meter. Maar heel weinig mensen hebben Kruipers werk gezien. Daarom zocht hij, 77 inmiddels, een nieuw onderkomen voor zijn modellen. En nog een kans om ze in Raalte te exposeren. Dat is dus beide inmiddels gelukt.

“Ik ben hartstikke blij”, stelt Kruiper. “De mensen van het Marinemuseum die de twee boten hebben gezien, waren heel erg onder de indruk. Ze konden zich niet voorstellen dat ik die helemaal zelf had gemaakt. Ik zelf inmiddels ook niet meer.” Kruiper ziet de twee modellen als zijn pronkstukken. Hij heeft er nog eentje van de Deepwater, een reddingsschip, en eentje van het ISS-ruimtestation. “Daarvoor hebben zich ook al geïnteresseerden gemeld.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.