raalte introduceert ansichtkaarten tegen onwenselijk verkeersgedrag

“Het aantal meldingen over irritaties is de afgelopen jaren flink gestegen”, vertelt Brigit van der Weegh, namens de gemeente Raalte. “Begin deze eeuw kregen we dertig meldingen per jaar binnen, nu zitten we op zo’n vijfhonderd per jaar. Hoe dat komt? De tolerantie neemt af, mensen vinden het lastig om de juiste toon te vinden om een ander aan te spreken. Anderzijds hebben we er als gemeente ook opgeroepen om melding te maken. Deze kaarten zijn nu een hulpmiddel om op een vriendelijke manier de boodschap over te brengen. Het liefst door persoonlijk contact, maar men kan de kaart ook achter een ruitenwisser stoppen.”

Op dit moment gaat het nog om zeven kaarten, maar Brigit verwacht dat er in de toekomst meer bij zullen komen. De inwoners van Raalte kunnen de kaarten aanvragen bij de gemeente (info@raalte.nl). Daarnaast worden ze ook uitgedeeld aan horecaondernemers en krijgen de BOA’s de kaarten mee. De gemeente is op dit moment nog aan het verkennen hoe de kaarten verder kunnen worden verspreid. Brigit: “Dat moet groeien, het is zoeken.”

Top 10 locaties
De introductie van de kaarten is één van de manieren waarop de gemeente Raalte de veiligheid in het verkeer probeert te verbeteren. Vorig jaar konden de inwoners van de gemeente, in het kader van een groot onderzoek, gevaarlijke verkeerssituaties doorgeven. Van de top 10-locaties is of wordt werk gemaakt. De tien onveiligste kruisingen/wegen/locaties zijn de oversteek van de N35 in Mariënheem; het kruispunt Aakstraat in Raalte; de Okkenbroekstraat in Nieuw Heeten; de Kolkweg/Langeslag in Laag Zuthem; Oosterveen in Raalte; de Hellendoornseweg in Mariënheem; de Zwarteweg in Nieuw Heeten; het kruispunt aan de Ganzeboomlaan, de situatie bij de Boni in Heino en de Dorpsstraat in Heeten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.